21 Şubat 2011

FUTBOLUN ADALETİ VE HAKEMLER


Bu konu nereden aklımıza geldi. Son lig maçı ile alakası yok. Ligde adalet var mı ? Sorun bu. Bu adaleti sağlayan hakemler mi yoksa Federasyon mu ?
Şimdi son derby maça bakarsak.. Maçın ilk dakikalarından itibaren bir hakem stresi vardı. Gol erken gelince bu stres azaldı. Ancak bu sefer maçın kritik oyuncuları kollandı. Örneğin Gökhan Gönül birkaç sefer faul yaptı. Bunlardan en az ikisi kartlık pozisyon olmasına rağmen kritik bölge adamı olduğundan görmezden gelindi. H.Almedia golü atabilseydi bu sefer 4-5 fark BJK lehine olabilirdi. Bu ihtimali önlemenin tek yolu defanstan birinin atılmasıydı ve o olayda Ferrari bunu hazırladı ve hakem de infaz etti.
Şimdi gelelim Federasyona... ne ilgisi var derseniz, şöyle: BJK A.Gücü ile maç yapıyor, 3-4 gün sonra Dinamo Kiev ile UEFA kupa maçı var ve bu BJK ve Türkiye'nin sıralaması için hayati önemde. Ardından derby .... Federasyon ne yapıyor? Bu süre içinde BJK'nin hem ligde Derby maça kafa yormasına hem de Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak Avrupa kupalarında çırpınışına desteğini çekiyor. Ortada bırakıyor. BJK üç maçı da kaybediyor. Zaten Süper Lig formalite iken Avupa Kupaları da başka bahara kalıyor.
Şimdi Federasyon kimin Federasyonu ? Kişilerin mi Türkiye'nin mi? Federasyon başkanının şahsi kini kimseye zarar vermemeliydi. Ama verdi. Derby hakemi Türkiye ölçülerinde iyi bir hakem olarak bilinir. Ama o da yanlış yapabilir. Önemli olan bunu kasıtlı ya da dolaylı yoldan aldığı direktifle yapıp yapmaması.
Fenerbahçeli dostlarımdan gelen mesajlar latifelerle dolu. Kendileri dahi bu galibiyetin bu kadar kolay olacağını ummadıklarını ve Ferrari'ye şükranlarını sunmaktalar. Canları Sağ Olsun... Ama futbolda yıllardır bilinen bir söz vardır. ATAMAYANA ATARLAR... NASIL ATILDIĞININ ÖNEMİ YOK O GOLÜ ATACAKSIN... ATAN KAZANIR ÇÜNKÜ, İYİ OYNAYAN DEĞİL... Hugo Almedia bu sözü ömür boyu unutmaz herhalde...
SON SÖZÜM SCHUSTER'E, DAHA ÖNCE SÖYLEMİŞTİM (A.Gücü maçında yazmıştım): MAÇI TRİBÜNDEN SEYRETSİN DAHA İYİ GÖRÜR...
SEVGİYLE KALINIZ.

Hiç yorum yok: