14 Nisan 2008

Arsenal

Yan tarafa arsenal resmi koyup hakkında yorum yapmamak da olmaz sanırım. Arsene Wenger ismidir bu takıma sempati duyma sebebim. Mühendislik eğitimi alıp, üstüne iktisad masterı yapmış olan arsene wenger aynı zamanda kulübün ekonomi işlerine de bakan, futbolcuların ne kadar ücret alacağına karar veren adam. Fransadan bulup getirdiği genç adamlar, onları aldığının çok üstüne satan sakin bir fransız. Geldiğinden bu yana üçüncü jenerasyon futbolcularıyla sahada arsenal. Manu, Liverpool gibi takımların kadroda barındırmayacakları oyuncularla şampiyonluk yarışının içine girdiler. EPL'de ilk 4te bulunan takımlardan daha az para harcayan arsenal stadını da sponsorla birlikte yaptı. Fabregas, Flamini, Hleb, Adebayor..bu ve bu tarz oyuncuları bulup getiren arsene wenger iyi bir işe imza attı aslında. 87 doğumlu Fabregas takımın beyni, bu yaşına rağmen kesintisiz 11 oyuncusu.Bu sene lige oldukça iyi başladılar, bir ay öncesine kadar da ligdeki durumları da şampiyonlar ligindeki durumları da oldukça iyiydi. Ama gerek tecrübesizliklerinin gerekse de hatalarının kurbanı oldu takım. Milanı italyada yenen ilk ingiliz takımı oldular , ardından liverpool deplasmanında dakika 84te avanatajı yakalayan taraf oldular. Bir dakika sonra yapılan penaltı tecrübesizlikten başka birşey değildi. Chelsea deplasmanında da manu deplasmanında da öne geçen taraf olmalarına rağmen iki deplasmandan da 2-1 lik skorlarla boynu büyük ayrıldılar sahadan. Son hafta stresini kaldıramadı genç oyuncular. Talihsiz sakatlıklar yaşadılar. Rosicky, Van Persie genelde sakat geçirdiler sezonu. Eduardonun da ayağı kırılınca talihsizlik de tavan yaptı arsenal. Tek ciddi sorun defanslarında aslında. Senderos denen baki mercimek kılıklı adamın bulunduğu defansa ne kadar iyi demek mümkündür? defansı biraz daha sağlamlaştırıp bu kadroyu korursa arsenal muhtemelen birkaç sene içerisinde çok daha iyi bir konumda olacak. Arsene wenger gider diye korkanlardandım ama kulüp başkanı ben burada oldukça arsene wenger de burada olacak, bir sorunumuz yok dedikten sonra korkular yerini umutlara bıraktı.

3 yorum:

Flamboyant Striker dedi ki...

Arsene Wenger'in bırakması diye bir şey söz konusu değil. Arsenal taraftarı onu çok seviyor ve kulüp için bir sembol olmuş durumda. Zaten o da açıklamasında "Arsenal'deki menejerlik görevimden sonra burada yönetici olmak istiyorum diyor.
Tabii ki yetenekli oyunculardan kurulu Arsenal, bu su götürmez bir gerçek. Eğer ki Henry'i satmasalardı, bu sezonun favorilerindendi. Henry gerek tecrübesiyle, gerek abiliğiyle bu takıma çok şeyler katabilirdi. Fabregas'ın "Henry gidince yeteneklerimizi gösterme fırsatı bulduk" açıklamasının bir kelimesine dahi katılmıyorum. Arsenal için büyük kayıptır Henry. Tottenham taraftarı olduğum için tam net hatırlayamıyorum ama dönemin başkanı(belki hala aynı kişidir) Henry için "Highbury'i satarım, Henry'i satmam" tadında bir laf etmişti. Ashburton Groove'a geçince Highbury'i dolayısıyla Henry'i unuttular sanırım. Önümüzdeki sene sıkı bir Tottenham - Arsenal kapışması görmek en büyük temennim. Blogunu takip edeceğim, bol bol yazman dileğiyle...

muhder dedi ki...

şu anki başkan hill-wood.yanılmıyorsam çok uzun zamandır kulübün başında, hatta bildiğim kadarıyla başkanlık hep bu ailedeydi, kulübün amerikalılara satılacağı görüşüne karşı duran bir adam en azından şimdilik. henry ayrılışı konusunda kendisinin de isteği oldu, bir sene önce sözleşme uzatıp bir sene sonra ayrıldı. ingiliz görmek istemiyorum tarzı açıklamaları vardı. takımı yönetebilecek adam şu an yaş itibariyle gallas o da defansda oynuyor. bazı maçlarda tecrübesizliklerinin fazlasıyla kurbanı oluyorlar. takımı yönetecek tecrübede oyuncuya ihtiyaçları olduğu aşikâr, gilberto silvanın bile banko 11 olmadığını düşündüğümüzde eksiklik daha fazla göze batıyor. ama wenger işte illa gençler diyor. tottenham ile 1-1 kupa rövanşına bile gençlerle çıktı sahaya 4 yeme pahasına...

Flamboyant Striker dedi ki...

İngilizlerle ilgili açıklamalarını duymamıştım, eğer doğruysa utanç vericidir. Yıllardır oynadığı bir ülke için böyle konuşması ilginç. Barcelona'ya gitmek istese bile bence kal dense kalırdı.
Sırf gençleri oynatarak gençleri kazanmak ne kadar doğru onu bilemiyorum. Sonuçta takımda tecrübeli biri bulunduğunda oynamasa bile onlara yol gösterecektir. Her şey sahada öğrenilmiyor. Fakat Arsenal doğru yolda. İzlemesi keyif veren bir futbol oynuyorlar.