14 Temmuz 2008

Rene Higuita

Bir maçı sadece Chilavert’in frikiğini izlemek,Campos’un kendi dizaynı rengarenk formasını incelemek,Ravelli’nin deliliklerine şahit olmak veya spikerin Zubizarreta deyişini defalarca duymak için izlediğiniz oldu mu?
Veya o meşhur kurtarışın videosunu kaç milyon defa izlediniz?Rene Higuita…1995 yılında Wembley’de İngiltere ile Kolombiya arasında 0-0 sonuçlanan özel maç akıllara literatüre “Akrep Kurtarışı” adıyla geçmiş hareket ile kazınıyor.Gerçi Higuita’nın,o hareketi yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırdığını gördüğü için yaptığı söylenir ama topu önüne alıp sahadaki tüm futbolcuları çalımlayarak gol atan bir kaleciden söz ediyoruz.”El Loco” ,Kolombiya’nın 90 Dünya Kupası’ndan elenmesinin sorumlusu olarak gösterilir Roger Milla’ya orta sahaya yakın bir yerde kaptırdığı top ve gol ile neticelenen pozisyon yüzünden.O pozisyonda Higuita’nın Milla’nın arkasından koşuşunu izlemek bile büyük keyif.Nitekim bu,abimizin son Dünya Kupasıdır 94’e uyuşturucu ile yakalanmasından dolayı katılamayacağı için.Yerini Cordoba’ya ve Mondragon’a bırakacaktır.Bu arada Higuita 5 defa da estetik ameliyatı geçirmiştir.Bu tür ilginç adamlar hep Güney Amerika’dan mı çıkar?Valderama’ya selam olsun…
Yazan: Konuk Yazar "ş"

3 yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Selam. Ben http://arsenalturkiye.blogspot.com/ ve
http://negativecommentgenerator.blogspot.com/
bloglarından ve ekşi'den nam-ı değer jessie. neyse konuya gelelim. arsenal taraftarı olduğunu gördüm aceto'da. yazmak istersen arsenalturkiye'ye yazar olarak ekleyelim seni, o blog'un -bir benzeri var mı bilmiyorum ve sanmıyorum- arsenal taraftarlarına özel fikir/bilgi edindikleri ve detaylandırıldığı bi blog olmasını isterim.

hep beraber yapabiliriz.

Adsız dedi ki...

Sondaki fotoğraf Higuita değil Carlos Valderrama'ya ait.

ocal.murat dedi ki...

Abimiz de Higuita dememiş, Valderrama'ya selam çakmış zaten. Bir başka ilginç adam örneği vermiş...