1 Haziran 2008

Geri Dönüş

Bir müddet yazamamış olmamın sebebini üzerimden geçmiş olan yeni bir ağır final haftası olarak açıklayabilirim hakim bey. Gündemden uzak kalışımın ardından haberlere bakmamla şok olmam bir oldu. Fenerbahçe resmi sitesinin girişinde milli formayla bir adet Emre Belözoğlu vardı karşımda. Resmi site yeni bir ilke daha imza atarak bir oyuncunun kulübüyle bonservisi konusunda anlaşıldığını söylüyordu, bundan önce de Burak transferinde Manisaspor ile görüşmelerin sürdüğünü söylemişti bu resmi site. İkisi de ortada kalmış haber aslında, birinde oyuncuyla daha anlaşmadık haberi diğerinde de kulübüyle anlaşamadık haberi. Bir Ancak kişisel görüşüm eğer ana sayfaya Emre resmi konmuşsa ve Fatih Terim de iki taraf için hayırlı olsun demişse o iş bitmiş demektir. Resmi sitenin bir diğer ilginç noktası ise kendi kendini sık sık yalanlıyor olması. Yakın zamanda Emre ile 3 sezondur ilgileniyorduk haberi çıkar(Carlos haberleri gibi), ama 3 yıl içerisinde Emre haberleri 32456789 kere yalanlanmıştır. Bu transferin ne kadar faydalı olacağı tartışılır ama ses getirdiği şu an görünen tabloda tartışılmaz bir gerçek.Yurtdışında bir türlü tutunamamış, sık sık sakatlık sorunu yaşamış, Fatih Terim tarafından milli takımda her daim oynatılmış olan Emre'nin gelişi Maldonado'nun gidişi anlamını taşıyabilir bu da Kezman'ın kalabileceği anlamına kadar gidebilir. Yani bir yabancı forvet Kezman gönderilmeksizin kadroya dahil edilebilir ne kadar doğru bir hareket olacağı belirsiz olarak. Transfer politikası konusunda "bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete" anlayışını benimsemiş olan Fenerbahçe yönetimi için bu ve bu tarz politikalar pek de şaşırtıcı değil. Bir diğer nokta ise Emre'nin gelişinin sindirilip sindirilmeyeceği konusu. Yakın zamanda görmüş olduğumuz Tümer örneği burada ele alınabilir. Tribünlere küfür eşliğinde tezahürat çektiren Tümer Metin Fenerbahçe taraftarınca bağrına basıldı birkaç maç sonrasında. Burada da aynısı olabilir belki ama koyayım profesyonel anlayışa!

2 yorum:

Turko82 dedi ki...

--Selamlar Muhder,
Kale Arkasi Blogunda Emre Konusundaki yazima cevap vermisin (isimsiz olan kisi benim), ben de ozelden cevap yazmak isterken blogunu gordum .Emre'nin Fenere de Galatasaray'a da faydasi olacagini sanmiyorum bu saatten sonra ama benim bu blogu tanimama faydasi oldu hakkini yemeyelim:)--

Emre konusunda hersey soylendi,yazildi.Ben de Fenerbahce taraftarinin Emre'yi bu kadar cabuk sahiplenmesine sasirdim, bilmezdim Fenerlilerdeki bu Emre sevgisinin boyutunu:)

Bir Galatasaray'li olarak sunu da eklemem lazim;
Adnan Polat'i baskan olarak secen/isteyen Galatasaray'lilar hic bir sekilde Emre'ye kizamaz.

Okan da ayni Emre gibi Inter'e ligin bitmesinden aylar once imza atti.Inter gonderince GS ile BJK istedi Okan'i.Okan para icin BJK yi secti.BJK de kapi onune koyunca Adnan Polat Okan'i transfer etti Galatasaray'a.

Simdi Emre Galatasaray'lilara;
"Kizilacak bir durum yok,
Fenerden kovulana kadar burdayim,
kovulunca da zaten Avrupa'dan teklif de gelmez artik,Adnan Baskan beni alir Okan'i aldigi gibi.Siz de tribune cagirir alkislarsiniz.Yapmadiginiz is mi?"
derse ne denebilir?

Uzun lafin kisasi,
Futbolcularin en sevdigi renk
ne sari lacivert ne sari kirmizi dolar yesili diye fiyakali bir sekilde bitirmek isterdim yaziyi ama,dolarla da oynayan kalmadi Euro cikali:)

muhder dedi ki...

bu konuda katılmamak mümkün değil sana. hali hazırda elimizde bir tuncay örneği var fenerbahçe taraftarı için. herkes kendisini düşünerek kendi kariyeri için doğru olanı yapıyor artık. bu durumda bize düşen de böyle düşünen futbolculardan sadece işlerini yapmalarını beklemek. yoksa emre çıkıp da en delikanlı fenerli benim derse de yemeyiz aksini dese de kızmayız. bakılması gereken pencere "futbolcu gelir, oynar, parasını alır, gider" bize bunu öğrettiler biz de böyle öğrenecez artık.