9 Haziran 2008

ATV

Euro 2008'in belki de en kötü yanı yayın haklarının atv kanalına ait olması. Daha önce 2006 Dünya Kupası Kanal 1'de yayınlanınca da gözlerimiz alışamamıştı yayına bu konuda TRT müdavimi olarak. Aslında TRT'nin bu seneki yayın haklarını kaçırmış olmasında yayın ihalesinin olduğu dönemde TRT'de var olan karmaşa ve belirsizliğin büyük etkisi var. Erdoğan Arıkan ile bir söyleşi öncesi yapmış olduğum küçük muhabbet de kendisi belirtmişti bu sorunu. Yine kendisinin dediğine göre o dönemde var olan idare sorunu halledilmiş durumda ve 2010 ile 2012 yayın hakları konusunda harekete geçilmiş bile. Dilerim ki dedikleri doğrudur ve gözlerimizin aşina olduğu kanalda seyrederiz önümüzdeki organizasyonları. Atv her ne kadar TRT'den spiker almış olsa da daha ilk günden uydu yayını konusunda şifre sorunu yaşatarak mükemmel bir spor müdürüne! de sahip olarak nefretimizi kazanmaktan geri kalmıyor. Milli takım soyunma odası koridorlarına giren ilk ve tek kanal olduklarından ve maç kadrosunu veren ilk kanal olduklarından bahsetti ilk gün sık sık. Yayıncı kuruluştan başka bir kanalın izin almasını mı bekliyordu acaba durmadan eli yüzü gözü oynayan bu arkadaş. Ekrana bakarak yanındaki adama da soru sorma becerisine sahip olan bu spor müdürü çok da kaliteli yorumcularla maçları bize çok zevkli hale getirmiş olmalı ki kiminle konuşsak bir nefret söz konusu. "Maç biter bitmez reklama pas" diye futbolla alakalı bir reklam deyimini tüm seyirciler duyuran bu yayıncı anlayışa tüm nefretlerimizi yolluyoruz.

Not: Google'a girip atv yazılınca çıkan ilk resim sonucu yukarıdaki resim oluyor. Bu resmi koymak ve atv'yi böyle hatırlamak daha iyi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu UEFA kurallari tek Turkiye icin mi gecerli olur arkadas? Bizim stadlari incelerler masraf cikarirlar lisans vermek icin, biz gideriz 3-4 bin seyrici alan, arka bahceden bozma stadlarda mac yapariz . o stadlara ses cikarmazlar.Uyduda Alman,ingiliz acik kanaldan yayinlar maci, onlara ses eden olmaz. Bizim Ulkede 2006 ve 2008 de "sifreleyin!" emri gelir.

Bir donem Uefa'nin Cafe/Restoran gibi yerlerden para isteyecegi iddia edilmisti mac yayini yaptiklari icin. O kural da ilk Turkiye'de denenir eminim.