3 Mart 2011

Chelsea:2- Manu:1



Chelsea için lige havlu atışın resmiyet kazandığı maç Liverpool mağlubiyetiydi, bu maç öncesi ilk 4’e girip şampiyonlar ligine katılma olmazsa olmazı ve hali hazırda şampiyonlar liginde devam eden mücadeleleri sezonu bitirmelerine engeldi.


Akıldaki sorular, Torres gol atabilecek mi? Sebest düşüşün önü kesilebilecek mi? Şampiyonlar ligi için ha gayret bi silkelenme ile üst sıralara yükselme imkanı olacak mı? vs... şeklindeydi.


Soruların çoğu bu maç ile cevap buldu. Torres the kid, drogba’yı kese dursun, chelsea artık forvet hattında gelcek yıllarda deneyeceği hucum atraksiyonlarını gösterme şansı buldu. Gücün yerini teknik aldı anlayacağınız. Torres gol atamadı lakin kime patlarsa şimdiden geçmiş olsun.


Serbest düşüşe şimdilik bir dur deyip yada diyip (kim nasıl istiyorsa öyle desin) biz daha ölmedik kardeşim mesajı verdiler. Maçta gözüme batan 2 topçu kardeşimiz oldu.


Birincisi, kısa boyu, kavruk sıfatı ve anlamsız transfer miktarı ile maç boyu beni benden alan Ramires. Bir an mustafa sarp izliyorum sandım, sonra ayhan...neyse zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.


İkincisi daha bomba, David Luiz, ilk sarı kartını görmesi gerekenden yaklaşık 5 dk. sonra gördü, ki dakikalar 60 felan..aslanı kesmedi, o dakkadan sonra 2 tane daha sarı kartlık hareket yaptı. Bereket hakem es geçti. Brezilyalı hücum oyuncları malumunuz joga bonito ayakları ile gönlümüze girmeye çalışsın, bunların defans oyuncuları harbi psikopat oluyor. Transfer parasını fahiş olsada, sert ve teknik bir defans oyuncusu olması sebebiyle, seneye adını manşetlerde çok daha sık duyabiliriz.


Maç sonrası Ferguson’un tepkisi normal bi vatandaşta “adam haklı beyler” tepkisi oluşturabilir, lakin fergi biz birbirimizi biliriz, arsenal ve diğer takımlar old trafford’a her geldiğinde hakemle dövüp gardlarını düşürmeye alışık olduğundan, uzun yıllardır görmediğin haken hatalarına denk gelince ver yansın.

Sonuç; şampiyonluk için ibre artık arsenali gösteriyor. Momentumu koruyup “kolay” maçlarda puan kaybı yaşamazlarsa united ile şampiyonluk maçına çıkabilecekleri gibi,united’in travmayı atlatamaması halinde united maçı onlar için ligin en rahat maçı olabilir. Bu hafta liverpool maçı var. Vidic, ferdinand yok. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: